Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Brunssi ruoka, enemmän kuin aamupala

Brunssi ruoka, enemmän kuin aamupala

  • tehnyt
Brunssi ruoka aloittaa päivän pehmeästi.

Erityisesti viikonloppuisin on ihanaa nukkua vähän pidempään ja vastaavasti syödä vähän myöhemmin. Tähän tarkoitukseen täydellinen tilaisuus on brunssi, joka on saanut nimensäkin siitä, että sitä vietetään jossakin aamiaisen ja lounaan välimaastossa. Pöytään voi kattaa aamiaisherkuista maittavimmat ja täydentää niitä makunsa mukaan, jotta kattaus on runsas ja täyttävä. Parhaimmillaan brunssi ruoka on tietenkin ystävien kanssa nautittuna.

Brunssi ruoka rentouttaa

Yksi brunssin parhaista puolista on sen rentous. Erityisiä sääntöjä ei ole, vaan tarjolle voi loihtia juuri sitä, mikä itselle ja vieraille maistuu parhaiten. Usein tarjoilu toimii parhaiten siten, että jokainen valitsee tarjolla olevista ruokalajeista sitä ja sen verran kuin haluaa. Tyypillisiä brunssiruokia ovat esimerkiksi pannukakut, hedelmät, makkarat ja nakit, munaruuat, ruokaisat salaatit sekä makeat ja suolaiset leivonnaiset.

Sunnuntaibrunssi on parhaimmillaan viikon kohokohta. Ruuat brunssille on viisasta suunnitella niin, että mahdollisimman monta lajia voi tehdä tai ainakin valmistella etukäteen. Silloin brunssin aikana riittää, että ruuat nostaa esiin sekä mahdollisesti viimeistelee ja lämmittää jotakin. Näin myös brunssin emännälle tai isännälle jää tarpeeksi rauhallista aikaa kaikkein tärkeimpään eli muiden kanssa seurustelemiseen.

Hyvän ruuan ja kiireettömyyden hetki

Onnistuneen brunssin voi nauttia kotioloissa tai vaihtelun virkistämiseksi sen voi mennä syömään myös kahvilaan tai ravintolaan. Nykyään monissa paikoissa on saatavilla herkullista brunssia persoonallisin vivahtein ja ratkaisuin. Suurin syy brunssin suosiolle ei liene kuitenkaan parhaimmissakaan mauissa, vaikka nekin ovat tärkeitä, vaan brunssin suomassa mahdollisuudessa pysähtyä hetkeksi kiireisen arjen keskellä.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen