Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Tiibetiläinen ravintola tarjoaa erilaista ruokaa

Tiibetiläinen ravintola tarjoaa erilaista ruokaa

  • tehnyt
Tiibetiläinen ravintola tuo uusia makuja Tiibetistä.

Tiibetiläinen ravintola on yksi suomalaisia kiinnostava ravintolamuoto. Maukas ruoka on syntynyt Tiibetin korkeiden olojen ankarissa ilmasto-oloissa. Etenkin liha ja maito ovat ruuan perusaineksia. Tiibetiläisen ravintolan tarjoama ruoka sopiikin esimerkiksi niille, jotka suosivat paljon lihaa, mutta melko vähän kasviksia sisältävää annoksia tai paljon ohraa sisältäviä ruokia. Mielenkiintoista on myös se, että kalaa tiibetiläiset eivät syö. Voimme tarjota juhlatilaisuuteesi tiibetiläistyylisen menun halutessasi.

Tiibetiläinen ravintola on vaihtelua

Tiibetiläisen keittiön kokki panostaa etenkin jakki-, nauta-, lammas- ja vuohiruokiin sekä ohra on myös tärkeä ruoka-aine. Yleisiin ruokiin kuuluvat etenkin jakinliha raakana, kuivattuna tai keitettynä mausteiden kera sekä nuudelit vihannesten kera. Myös tsampa eli ohrajauhoista ja jakin voista tehty leivonnainen, on hyvin yleinen herkku. Sitä syödään liha- ja vihannesvellin kanssa tai voista valmistetun teen kera.

Liha- tai vihannesmykyt eli momot sekä sienet kuuluvat myös yleisimpiin ruoka-aineisiin tiibetiläisissä annoksissa. Mikäli sinua kiinnostavat myös muut suomalaista ruokaa erikoisemmat ja eksoottisemmat makuelämykset, löytyy niitäkin hyvin läheltä. Esimerkiksi parhaat ravintolat Nummelassa ja Lohjalla tuovat tarjolle monia eksoottisia makuelämyksiä vaikkapa nepalilaisesta ruoasta turkkilaiseen ruokaan. Kannattaakin maistella erilaisia ruokia, jotta tiedät millaiset maut miellyttävät sinua parhaiten.

Yhdistele ruoka vaihtoehtoja

Omaa juhlatilaisuutta tai muuta tilaisuutta varten voi luoda juuri omanlaisensa menun. Se tarkoittaa, että voit esimerkiksi ottaa vaikutteita tiibetiläisistä vaihtoehdoista yhdistellen ominaisuuksia muihin ruokiin. Autamme sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan juuri omaan tilaisuuteesi sopivan kattauksen. Voit myös poimia listalle esimerkiksi vain tiibetiläisiä juomia, kuten keitetty tee, johon on sekoitettu kirkastettua voita ja suolaa sekä makea tee, johon on sekoitettu sokeria tai alkoholipitoisen ohraviinin.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen